چگینی به مهر خبر داد:

عضویت ایران در پروژه اقیانوس‌ هند/ ساخت کشتی‌ تحقیقاتی از تابستان

عضویت ایران در پروژه اقیانوس‌ هند/ ساخت کشتی‌ تحقیقاتی از تابستان

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی از عضویت ایران در شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی خبر داد و گفت: علاوه بر این عضویت ایران در پروژه منطقه ای اقیانوس هند که از برنامه های جهانی دیده بانی این اقیانوس است پذیرفته شد.

دکتر وحید چگینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جزئیات نشست اجلاس کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی، افزود: بیست و ششمین نشست مجمع عمومی کمیسیون بین الدولی اقیانوس شناسی و چهل و ششمین نشست شورای اجرایی کمیسیون به طور همزمان برگزار و در طی آن مسایل مرتبط با حوزه اقیانوس شناسی مطرح شد.

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی، مجمع عمومی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی ( IOC)‌ را مهمترین نهاد بین المللی برای تصمیمات کلان جهانی در حوزه اقیانوس دانست و اظهار داشت: اتخاذ هر تصمیمی در زمینه مخاطرات دریایی و اقیانوسها، مبادله داده های اقیانوسی بین کشورها، پایش و محیط زیست اقیانوسها و دریاها، حقوق اقیانوسها، مدیریت سواحل و شکوفایی جلبکی باید به تصویب این شورا برسد.

وی از عضویت ایران در شورای اجرایی این کمیسیون خبر داد و خاطر نشان کرد: پس از برگزاری انتخابات، ایران به عضویت شورای اجرایی کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی درآمد. بر اساس این تصمیم ایران به مدت دو سال برای سالهای 2012 و 2013 به عضویت این شورا در آمد و باید در جلسات سالانه آن شرکت کند.
 
چگینی با بیان اینکه 40 کشور عضو این شورا هستند، اضافه کرد: این کشورها در 5 گروه انتخاباتی شامل کشورهای اروپایی، آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، کشورهای بلوک شرق سابق، کشورهای آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی، کشورهای آسیایی و اقیانوسیه و کشورهای آفریقایی و عربی تقسیم بندی شدند.
 
وی با بیان اینکه ایران از گروه کشورهای آسیا و اقیانوسیه به عضویت شورای کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی انتخاب شده است، گفت: در انتخابات اخیر ژاپن به عنوان معاون و جمهوری اسلامی ایران، استرالیا، چین، هند، اندونزی، تایلند و مالزی به عنوان عضو انتخاب شدند.
 
رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی از ارائه پیشنهادات ایران در جلسات شورا خبر داد و افزود: در این جلسات همچنین ایران پیشنهاد ایجاد مرکز تحقیقات منطقه ای اقیانوس شناسی غرب آسیا را ارائه داد که این پیشنهاد باید به تایید یونسکو برسد و منابع مالی آن نیز از سوی کشور ارائه دهنده پیشنهاد تامین شود.
 
چگینی با بیان اینکه نتایج نهایی تا 2 سال آینده اعلام می شود، گفت: طی این 2 سال علاوه بر اینکه ایران باید مستندات خود را برای راه اندازی این مرکز تحقیقاتی ارائه دهد، به منظور برآورد توانمندیها، تیمی از سوی یونسکو به ایران اعزام می شود.

وی ایجاد کرسی اقیانوس شناسی را از دیگر پیشنهادات ایران در این نشست ذکر کرد و ادامه داد: در صورت تایید نهایی IOC کرسی اقیانوس شناسی در ایران ایجاد خواهد شد.
 
چگینی عضویت در پروژه های منطقه ای اقیانوس هند را سومین پیشنهاد ایران در نشست IOC نام برد و توضیح داد: پروژه منطقه ای اقیانوس هند از برنامه های جهانی دیده بانی اقیانوس هند است که پیشنهاد مشارکت ایران در این پروژه ارائه شد و مورد پذیرش قرار گرفت.
 
به گفته رئیس ملی اقیانوس شناسی در این پروژه قرار است تیم تحقیقاتی ایران در پروژه مطالعاتی اقیانوس هند مشارکت داشته باشد.
 
وی با اشاره به طراحی و ساخت کشتی تحقیقاتی اقیانوس شناسی در کشور، افزود: با طراحی و ساخت این شناور تحقیقاتی شرایط بهتری در این مطالعات خواهیم داشت.

 چگینی با بیان اینکه این اقیانوس پیمای تحقیقاتی در مرحله خرید قطعات مورد نیاز است، یادآور شد: پیش بینی می شود ساخت این پروژه از تابستان سال جاری آغاز شود.   
کد خبر 1349472

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha